Nieuwsbrief 23 april 2021

Nieuwsbrief april 2021

Daar zijn we weer! Via deze nieuwsbrief willen wij je graag op de hoogte stellen van enkele interessante nieuwtjes van de afgelopen maand. Zo hebben wij meegedaan aan de paasactie van het winkelcentrum Stadshagen. Verder komt onze kwartiermaker Christineke de With aan het woord en zoomen wij in op de kansen en mogelijkheden die Jessica de Jonge en Esther Jellema van Park de Stadshoeve, zien bij de uitbereiding van het winkelcentrum in Stadshagen. Als laatste geven wij een doorkijkje wat voor een type woningen er in het plan komen.

Nieuwsbrief april 2021

Paaseieren zoekactie van Winkelcentrum Stadshagen

Misschien heb je er wel aan meegedaan: de jacht op het gouden ei! Afgelopen weken stond Stadshagen in het teken van Pasen en hiervoor had het winkelcentrum Stadshagen een paaseieren zoekactie georganiseerd. In en rondom het winkelcentrum waren 20 paaseieren verstopt. Het gouden ei lag bij de Mini-stadsfoyer aan de belvederelaan 1. Wij feliciteren de gelukkige winnaars, Myla en Amy! Leuk weetje: wist je dat alle paaseieren hun uniekheid te danken hebben aan de mensen van het dagcentrum van Dac 't Hagenhuus. Zij hebben ze geschilderd!

Paaseieren zoekactie van Winkelcentrum Stadshagen

Christineke de With aan het woord

Christineke de With is kwartiermaker bij Stadsmakers. Als iemand haar vraagt wat ze precies doet en wie ze is, begint ze gelijk enthousiast te vertellen. '' Voor troepen uit ga ik ontdekkingsreis. Hoe kunnen we de verbinding maken tussen bestaande en nieuwe omgeving om er een nieuw hart van te maken? Maar bovenal, hoe brengen we mensen met elkaar in contact, zodat dit een fijne, bruisende plek wordt waar je je thuis en welkom voelt? Ik spreek omwonenden, bewoners en ondernemers en onderzoek waar kansen liggen om samen een nieuw Hart van Stadshagen te maken.'' Christineke vindt het belangrijk om hier nog wat aan toe te voegen: '' Ik wil benadrukken dat het niet om mij gaat, maar juist om de ander. Ik ben er 'slechts' om mensen met elkaar in contact te brengen, initiatieven mogelijk te maken en een gemeenschap te creëren. Een handig aanspreekpunt in de wijk en op die manier een gezicht van Stadsmakers'' Hierbij geeft zij een voorbeeld van een mooi idee vanuit de wijk: ''ik onderzoek hoe we MBO-beveiligings-studenten kunnen inzetten om het gevoel van veiligheid in de wijk te vergroten.

Christineke de With aan het woord

Jessica de Jonge en Esther Jellema vertellen

Met haar rol als Kwartiermaker is Christineke in gesprek gegaan met Jessica de Jonge, voorzitter van Park de Stadshoeve en Esther Jellema, secretaris van Park de Stadshoeve. Zij vertellen ons over hun visie en ideeën rondom de uitbereiding van het winkelcentrum in Stadshagen. '' De uitbereiding van het winkelcentrum zal de fysieke verbinding tussen het winkelgebied en Park de Stadshoeve versterken. We komen letterlijk dichter bij elkaar te liggen en bezoekers/gebruikers zullen makkelijker heen en weer pendelen tussen beide voorzieningen. De gemeenschap in Stadshagen zal met de komst van het nieuwe winkelgebied nog meer mogelijkheden krijgen op het gebied van ontspannen, ontmoeten en ontdekken. De wijk Stadshagen is niet alleen groot (veel inwoners), maar ook divers. Het winkelgebied kan bijdragen aan het tegemoetkomen in de wensen van vele inwoners van Stadshagen (voor ieder wat wils).''

Jessica de Jonge en Esther Jellema vertellen

Jessica en Esther zien de toekomstige Stadsfoyer als ''een plek die voornamelijk de maatschappelijke functie zal vervullen, waarbij ontmoeten belangrijk is. De inwoners van Stadshagen zullen zo op meerdere plekken in de wijk (Stadshoeve, Millingerplas, Cultuurhuis, etc.) een fijne en gepaste plek kunnen vinden om te ontmoeten en te onthaasten.'' Daarnaast zien zij ook veel samenwerkingsmogelijkheden tussen de Stadsfoyer en Park de Stadshoeve: ''De groene strook van het Twistvlietpark, door winkelcentrum, langs Kastanjetuin, door Park de Stadshoeve en wellicht meenemend omliggende scholen (met groene schoolpleinen) biedt veel samenwerkingskansen.''

Wonen in Hart van Stadshagen

Bij het winkelcentrum komen verschillende woningen waar in Zwolle een grote vraag naar is. Het totale centrum zal straks één gehele vormen. Klein, middelgroot en groot, koop én huur. Ook voor als mensen zorg nodig hebben en niet zelfstandig kunnen wonen, worden passende woningen gebouwd. Dus of je nu start met z'n tweetjes, alleen doorstart, geniet van uitgevlogen kinderen of alles gelijkvloers wilt voor een stuk gemak, je vindt het hier. In het plan komen ongeveer 60 zorgappartementen, 85 huur- en 80 sociale huurwoningen en 60 koopappartementen.

Wonen in Hart van Stadshagen

Welkom in de Mini-Stadsfoyer

Je bent van harte welkom om in deze coronatijd op afspraak langs te komen in de Mini-Stadsfoyer voor informatie over de uitbereiding van het winkelcentrum, vragen te stellen of ons met ideeën te verrijken. Een afspraak maak je via stadsmakers@hartvanstadshagen.nl of 'drop' je idee/vraag in onze brievenbus bij de Mini-Stadsfoyer.

Welkom in de Mini-Stadsfoyer

Stadsmakers investeren in verbinding

Heb je de Vinexpress al gelezen? Er is een inspirerend artikel gepubliceerd over Stadsmakers en de Mini-Stadsfoyer.

Volg jij ons al op Instagram en Facebook?

Volg ons dan op Instagram en Facebook. en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de uitbereiding van het winkelcentrum van Stadshagen.