Fijne plekken waar je graag blijft

We willen dat je graag in het Hart van Stadshagen komt én er ook wilt blijven. Dat gebeurt alleen als er plekken zijn waar iedereen zich prettig voelt, omdat ze mooi, groen, speels of gezellig zijn én ruimte bieden voor ontmoeting.

Ga je mee?

Met plezier nemen we je mee over de daktuin, door de stadse winkelallee (Belvédèrelaan), langs de groene singel (Overtoom) naar de groene parklaan (De Duiker).

De Belvédèrelaan, de stadse winkelallee

De Belvédèrelaan wordt een sfeervolle, levendige promenade. De winkel- en wandelomgeving krijgt een warme, opgewekte, natuurlijke uitstraling. Met beplanting die elk seizoen even mooi is, wordt ook deze plek groen gekleurd. Aan de Belvédèrelaan grenst het nieuwe Zuidplein. Een plek die als de ‘huiskamer’ van Stadshagen wordt gezien. Vanaf het plein wandel je de Wade in of loop je de Stadsfoyer binnen.

De Belvédèrelaan, de stadse winkelallee

De Overtoom, de groene singel

Van de Overtoom maken we een groene woonstraat aan het water. De robuuste hagen met bomen geven deze plek karakter. Geparkeerde auto’s passen we in tussen hagen. Aan het water komt een vrijliggend fietspad in een natuurlijke setting.

De Overtoom, de groene singel

De Duiker, de groene parklaan

De Duiker wordt ingericht als een groene parklaan. Vanaf het Zuidplein loop je straks eenvoudig naar de Stadshoeve. De landschappelijke setting wordt vormgegeven met bomen in het gras. Onder de bomen lopen wegen en krijgt het kinderdagverblijf een natuurlijke speelplek. Ook de inrit naar de parkeergarage en de afzetgelegenheid voor de zorgwoningen bevindt zich aan de Duiker.

De Duiker, de groene parklaan