Stadsfoyer: Verbinden, ontwikkelen en spelen

De Stadsfoyer wordt een bruisende en gastvrije plek in het vernieuwde Hart van Stadshagen. Hier voelt iedereen zich welkom en gewaardeerd. De Stadsfoyer wordt een inclusieve ontmoetingsplek voor kinderen van 0 tot 100 jaar. Je bent er jong of je wordt het weer.

Kijkje in de Mini-Stadsfoyer

5 werelden in 1

In de Stadsfoyer bundelen commerciële ondernemers en maatschappelijke dienstverleners hun krachten. Als goede huisgenoten delen ze hun kennis, relaties en ruimte. Meer dynamiek, meer traffic en meer sociale impact! In de Stadsfoyer kunnen organisaties terecht die actief zijn op gebieden als detailhandel, zorg en dagbesteding, educatie en opvoeding, maatschappelijke ondersteuning, religie en zingeving, persoonlijke dienstverlening en eten en drinken.

1 - De Ontmoetingsplaats

In het hart van de hoge gedeelte van de Stadsfoyer ligt de Ontmoetingsplaats. Je kunt daar genieten van een goede kop thee, vers gemalen koffie en een gezond broodje. De ontmoetingsplaats is er voor het winkelend publiek, maar net zo goed voor ZZPers die er hun laptop openslaan of de huisgenoten die een relatie willen ontvangen. Ook is het een vertrouwde plek voor de bewoners die er hun krantje lezen of een potje schaak spelen. Juist die mix van doelgroepen maakt de Ontmoetingsplaats bijzonder.

2 - De Handelsplaats

Rondom de Ontmoetingsplaats is de Handelsplaats gesitueerd. In kramen, stellingkasten en vitrines liggen de ‘handelswaren’ verleidelijk uitgestald. Denk aan boeken, kleding, cosmetica, woonaccessoires, cadeauartikelen en dergelijke. In de Handelsplaats is overal wat te zien en snuffelen. Elders in de Handelsplaats zijn pop up stores opgenomen die (startende) ondernemers de kans geeft om nieuwe producten of diensten uit te testen.

3 - De Speelplaats

De Speelplaats vind je direct naast de Ontmoetingsplaats op de begane grond en omvat verrassende elementen en voorzieningen. De Speelplaats omvat drie gethematiseerde ruimtes waaronder een mediaruimte en een bewegingsruimte. In de Speelplaats ontmoeten jong en oud elkaar tijdens het ganzenborden of bij een potje FIFA. De Speelplaats wordt de hele dag door gebruikt. Bijvoorbeeld in de ochtend voor de dagbesteding, vanaf twee uur voor de buitenschoolse opvang en in de avond voor wijkinitiatieven.

4 - De Buitenplaats

Met een brede trap kan de Buitenplaats vanaf het Zuidplein bereikt worden. De Buitenplaats heeft een semiopenbaar karakter en is primair bestemd voor de huisgenoten van de Stadsfoyer en de bewoners van de omliggende appartementen. De Buitenplaats bevat een tuin, een groot terras en een paviljoen. Idee is om daar de beoogde Proefkeuken een plek te geven. Vergaderingen en workshops kunnen er ook plaatsvinden. Kortom, multifunctioneel inzetbaar.

5 - De Werkplaats

Direct aan de Buitenplaats grenst de Werkplaats die een verscheidenheid aan faciliteiten biedt om te werken, te leren en te vergaderen. Soms geconcentreerd, dan weer samen en altijd creatief. Idee achter de Werkplaats is dat het effectiever is om deze ruimtes gezamenlijk te delen dan dat iedere huisgenoot dat voor zichzelf regelt. De grotere bijeenkomsten vinden in het flexibel indeelbaar auditorium plaats. Deze ruimte kan door huisgenoten gebruikt worden, maar ook door externe organisaties en wijkbewoners.

Waar vind je de Mini-Stadsfoyer?

Kindercentrum in het Hart van Stadshagen

Direct grenzend aan – en in verbinding met – de Stadsfoyer komt het kindercentrum. Hierover zijn wij in gesprek met Bzzzonder. Kinderen van 0 tot en met 4 jaar – met en zonder extra zorgvraag – zitten samen op de groep en krijgen de zorg die nodig is. Een verstandelijke of lichamelijke handicap of een ernstige ziekte zijn daarbij geen belemmering. Iedereen is welkom! Het belang van sociale integratie staat voorop bij Bzzzonder.

Kindercentrum in het Hart van Stadshagen