Goed bereikbaar winkelcentrum Stadshagen

Het samenhangende winkelgebied strekt zich uit vanaf het plein aan de Werkerlaan naar het nieuwe Zuidplein om daar over te gaan in de Belvédèrelaan. Wandel straks heerlijk rond over de mooie brede stoepen en de autoluwe Wade en de Belvédèrelaan.

Verkeersroutes Uitbreiding Winkelcentrum Stadshagen 01

Met de fiets uitstekend bereikbaar

Met de fiets is het centrum goed bereikbaar, dus kom vooral op de fiets. Bestaande fietsroutes blijven behouden en worden zorgvuldig ingepast. Ook met het oog op het nieuwe treinstation en de bestaande doorgaande fietsroutes. In het winkelgebied komen volop mogelijkheden om je fiets te stallen, zodat het centrale Zuidplein en de Wade zo veel mogelijk fietsluw worden gehouden.

Met de auto naar het Hart van Stadshagen

In het centrum van Stadshagen kun je de auto straks prima kwijt. Zowel op straat als in de nieuwe ondergrondse parkeergarage of het parkeerhuis. Of je hier nu woont, werkt, op bezoek komt of iets af komt leveren. De bestaande entrees van de parkeergarages blijven bestaan. Naast het bestaande parkeren op straat aan de Werkerlaan is er op de Overtoom straks ook ruimte om te parkeren op straat. Voor bewoners en bezoekers komt er in de nieuwbouw een parkeerhuis op de 1e en 2e verdieping.

Transport naar de winkels

De transport uit de bestaande expeditiestraat wordt aan de noordzijde via de Belvédèrelaan om de nieuwbouw heen geleid. Grotere vrachtwagens vanuit het zuiden bereiken de nieuwe winkels vanuit de Belvédèrelaan, via De Duiker naar het inpandige expeditiehof aan de Overtoom. De veiligheid voor voetgangers en fietsers waarborgen we met veilige draaimanoeuvres en het zo veel mogelijk scheiden van wandelaars, fietsers en transport.

Klein transport naar de winkels

Het kleine transportverkeer wordt afgevangen op zogenaamde laad- en losplekken aan de Duiker en aan de noordzijde van de Belvédèrelaan. Vanuit deze plekken kan vervolgens de expeditie via de voordeur naar de winkels plaatsvinden.

Parkeren in het Hart van Stadshagen

Bereikbaar tijdens de bouw

We zijn te gast en zo gedragen we ons ook. We gaan het mooier en beter maken. Dat betekent wel dat we tijdelijke overlast niet kunnen voorkomen, maar wel beperken. En daar zetten we ons graag voor in. Met de fiets en auto blijft het centrum tijdens de bouw voor bewoners, bezoekers en leveranciers bereikbaar. De huidige parkeergarage en het parkeren voor bewoners handhaven we en datzelfde geldt voor de transportroute van de huidige winkels. Er kan geparkeerd worden op maaiveld, de parkeergelegenheid aan de Belvédèrelaan komt te vervallen. Ruim voor de start van de werkzaamheden presenteren wij het plan van aanpak tijdens een informatiebijeenkomst. En zijn er vragen of problemen tijdens de uitvoering? Neem dan contact op met ons.

Contact tijdens de bouw