Goed bereikbaar winkelcentrum Stadshagen

Wandel straks heerlijk rond over de mooie brede stoepen en de autovrije Wade en de Belvédèrelaan.

Goed bereikbaar

Het samenhangende winkelgebied strekt zich uit vanaf het plein aan de Werkerlaan naar het nieuwe Zuidplein om daar over te gaan in de Belvédèrelaan.

Goed bereikbaar

Met de fiets uitstekend bereikbaar

Met de fiets is het centrum goed bereikbaar, dus kom vooral op de fiets. Bestaande fietsroutes blijven behouden en worden zorgvuldig ingepast. Ook met het oog op het nieuwe treinstation en de bestaande doorgaande fietsroutes. In het winkelgebied komen volop mogelijkheden om je fiets te stallen, zodat het centrale Zuidplein en de Wade zo veel mogelijk fietsluw worden gehouden.

Met de fiets uitstekend bereikbaar

Met de auto naar het centrum

In het centrum van Stadshagen kun je de auto straks prima kwijt. Of je hier nu woont, werkt, op bezoek komt of iets af komt leveren. In het plan stellen wij voor om de bestaande ondergrondse parkeergarage te koppelen met de nieuwe ondergrondse parkeergarage, waarmee een optimale autobereikbaarheid ontstaat. Met het maken van een nieuwe Zuidentree, waarbij de bestaande inrit onder de woningen vervalt en wordt opgenomen in de nieuwe entree parkeergarage, ontstaat een geheel autovrij nieuw Zuidplein. De entree aan de Werkerlaan blijft op dezelfde locatie. Naast het bestaande parkeren op straat aan de Werkerlaan is er op de Overtoom straks ook ruimte om te parkeren op straat. Voor bewoners en bezoekers komt er in de nieuwbouw een parkeerhuis op de 1e en 2e verdieping.

Met de auto naar het centrum

Transport naar de winkels

De transportroute van bestaande winkels en de huidige expeditiestraat blijven functioneren tijdens de bouw. Het verkeer uit de bestaande expeditiestraat wordt aan de noordzijde via de Belvédèrelaan om de nieuwbouw heen geleid. Grotere vrachtwagens vanuit het zuiden bereiken de nieuwe winkels vanuit de Belvédèrelaan, via De Duiker naar het inpandige expeditiehof aan de Overtoom. Het kleine transportverkeer wordt afgevangen op zogenaamde laad- en lospunten aan de Duiker en op het noordelijk deel van de Belvédèrelaan. Vanuit deze plekken kan vervolgens de expeditie via de voordeur naar de winkels plaatsvinden. De veiligheid voor voetgangers en fietsers is geborgd met veilige draaimanoeuvres, beschermende voorzieningen en het zo veel mogelijk scheiden van wandelaars/fietsers en transport.

Transport naar de winkels

Tijdens de bouw

We zijn te gast en zo gedragen we ons ook. We gaan het mooier en beter maken. Dat betekent wel dat we tijdelijke overlast niet kunnen voorkomen, maar wel beperken. En daar zetten we ons graag voor in. Met de fiets en auto blijft het centrum tijdens de bouw voor bewoners, bezoekers en leveranciers bereikbaar. De huidige parkeergarage en het parkeren voor bewoners handhaven we en datzelfde geldt voor de transportroute van de huidige winkels. Er kan geparkeerd worden op maaiveld, de parkeergelegenheid aan de Belvédèrelaan komt te vervallen. Ruim voor de start van de werkzaamheden presenteren wij het plan van aanpak tijdens een informatiebijeenkomst. En zijn er vragen of problemen tijdens de uitvoering? Neem dan contact op met onze omgevingsmanager Laura Klis.

Contact tijdens de bouw
Tijdens de bouw