Even voorstellen 16 maart 2021

Jeroen Nagelmaeker vertelt

Jeroen is voorzitter van de winkeliersvereniging van Winkelcentrum Stadshagen en eigenaar van de Jumbo en DA. Hoe ziet hij de kansen en mogelijkheden in relatie tot de uitbreiding van het winkelcentrum?

Jeroen Nagelmaeker vertelt

“Met de uitbreiding verbetert de verblijfruimte enorm, het maakt het centrum van Stadshagen echt af! Daarmee wordt invulling gegeven aan de behoefte om meer te zijn dan alleen winkelcentrum waar je boodschappen haalt. Ik zie voor me hoe dit straks een warme ontmoetingsplek wordt, waar iedereen uit Stadshagen graag komt en verblijft. Deze maatschappelijke verwevenheid is ook één van de ambities van het bestaande winkelcentrum. Waar we nu mee begonnen zijn, kan straks worden doorgezet.”

Kansen benutten
“De uitbreiding biedt ook kansen voor ondernemers. Als ik naar mezelf kijk zeker. Ik wil met onze Jumbo groeien en Marina wil graag de DA uitbreiden met een parfumerie onder de naam ‘Beauty X’. Dat kan nu eindelijk. De (Mini-)Stadsfoyer zie ik ook als een kans. Deze plek zal vooral voor huidige bewoners van het centrum een belangrijke functie hebben. Ook nu al! Hier kunnen we elkaar ontmoeten, goed naar elkaar te luisteren en daarmee mogelijk knelpunten aanpakken. Naar mijn idee maak je zo samen een Hart van Stadshagen."

Sleutel tot succes
“Om dit plan te laten slagen, is een goede mix van retail, horeca en maatschappelijke functies nodig. Ook moet alles goed geregeld zijn rondom de bereikbaarheid, het parkeren en de expeditie. Duidelijke zones, waarmee duidelijk wordt wat daar wel en niet mag, helpen daarbij. Het centrum moet samen met andere partijen goed doordacht fijn geslepen worden. Op die manier kan het straks echt een winkelhart zijn!”